Sunday, April 15, 2007

The Radio Dept. - Pet Grief

Gectigimiz haftalarda ulkemizde "Converse ve Bant Dergisi" sponsorlugunda duzenlenen "City Star Nights by Converse #2" kapsaminda "Babylon" da bir performans sergileyen Isvecli "The Radio Dept." in ilk albumu "Lesser Matters" bundan 3 sene once yayinlandi. "Lesser Matters", NME dergisinde "2004' un en iyi albumleri" siralamasina 9. siradan girerek toplulugun ununu Isvec sinirlari disina hizla tasirdi. Gectigimiz sene yayinlanan ikinci albumleri "Pet Grief" ise, topluluk icin daha olgun, daha kendinden emin bir kimyanin habercisiydi. "The Radio Dept" in -kendilerinin de dile getirdigi uzere- "My Bloody Valentine, Stereolab, New Order, Cocteau Twins ve Arap Strap" e duydugu saygi, onlarin pop muzige getirdigi dolambacli yaklasimda kendini rahatca ifade edebiliyor. Geçtigimiz sene "Sofia Coppola"nin "Marie Antoinette" filminin muziklerine de 3 parcasini bahsetmis..

Ve iste huzurlarinizda bu muhtesem grubun son albumu..

1.It's Personal
2.Pet Grief
3.A Window
4.I Wanted You To Feel The Same
5.South Side
6.The Worst Taste In Music (Extended)
7.Every Time
8.What Will Give
9.Gibraltar
10.Sleeping In
11.Tell
12.Always A Relief

Click For Download

3 comments:

Batu said...

Biraz daha geciktirseydin bu linki vallahi basinin etini yiyecektim :)

Harika yahu..
Hemen isinlansin arsivimize...
:)

Selofan said...

bu grubu çok sevdiğim birinin tavsiyesiyle ancak büyük önyargılarımla kabakulak oldum..bir süre uzaktan albüme baksam da sonraları az buçuk br iki şarkıyla başladım..
şimdi ise felaket derecedeyim.
erkek sesine hiç hoş gözle bakmasam da,indie türü pek ilgimi çekmese de inanılmaz bir ruha bürünüyorum o insan evladının sesiyle..
hissettiklerim bundan ibaret.

Batu said...

saolsun emre'de (bkz. diğer blog yazarı) bana çok önermişti the radio dept.i ama ben pek oralı olmamıştım. hatta verdiği linki "tabi tabi indiricem dinlicem" diyerek almıştım ama.. (hoş kendisi böyle dediğimi bilmiyordu ya..) verdiği ilk linki kaybettikten sonra arşivde, bir zamalanlar dinlemem için yolladığı ama hiç dinlemediğim bir radio dept. şarkısı buldum. dinledim ve "vay neler kaçırmışız yahu" diyerekten bu albüme balıklama atladım.



8/1
Bu Ben Miyim?
Us Kids Know
alçak BASınç
Pop Songs Ltd.
Modern Music
İstanblog
Bozuk Kaset
Dinoaah
Papara Dergi
Under-G
Rock In Stroll
Suet Kafa
colors of myself
Sober
serdarcharliebrown
The Modern Way
Starcrazy
 
Batu
Emre T.